De fascia is een bindweefselstructuur dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam om sluit. Als je de fascie onder een microscoop zou uitvergroten ziet het eruit als een draad in een spinnenweb. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascie ontspannen is en goed voorzien is van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt en soepel over en langs elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Door een trauma, operatie, een (sport)blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Een gezonde fascie ziet eruit als een spinnenweb met dauwdruppels erop. Een vastzittende fascie ziet eruit als een opgedroogd spinnenweb, is stug en geeft geen rek. Een niet goed functionerende fascie kan zich uiten in stijfheid, pijn of een bewegingsbeperking.

Nano Fysiotherapie heeft specifieke kennis om de fascia problemen het hoofd te bieden. Dit gebeurt vaak met een cupping-behandeling of met speciale fasci ‘messen’ die de fascia los maakt op armen en/of benen.

Cupping

Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Op het eerste gezicht ziet het er wat gek uit. Maar de werking is zeer krachtig. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat ze omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding.

Het is belangrijk rustig op te bouwen en te kijken hoe het lichaam reageert. Om op de lange termijn klachtvermindering te ervaren is het raadzaam om meerdere behandelingen te ondergaan. Ook dit is per persoon verschillend, maar denk aan ongeveer 4 tot 5 behandelingen.

Cupping helpt ook bij verklevingen en diepe spierknopen, deze worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. Omdat de kracht van cupping sterker is dan massage, heeft het een diepere werking.

Neem contact op

Stuur ons een bericht voor het maken van een afspraak