De fascia is een bindweefselstructuur dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam om sluit. Als je de fascie onder een microscoop zou uitvergroten ziet het eruit als een draad in een spinnenweb. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascie ontspannen is en goed voorzien is van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt en soepel over en langs elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Door een trauma, operatie, een (sport) blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden. Een gezonde fascie ziet eruit als een spinnenweb met dauwdruppels erop. Een vastzittende fascie ziet eruit als opgedroogd spinnenweb, is stug en geeft geen rek. Een niet goed functionerende fascie kan zich uiten in stijfheid, pijn of een bewegingsbeperking.

Nano Fysiotherapie heeft specifieke kennis om de fascia problemen het hoofd te bieden. Dit gebeurt vaak met een cupping-behandeling of met speciale fasci ‘messen’ die de fascia los maakt op armen en/of benen.

Neem contact op

Stuur ons een bericht voor het maken van een afspraak

Plan een afspraak