Intake

Na het maken van een afspraak krijg je eerst een intakegesprek waar ik naar het volledige plaatje kijk. Er wordt van nek tot teen beoordeeld omdat het hele lichaam met elkaar in verbinding staat. De kleinste details kunnen van grote invloed zijn op de oorzaak maar ook op de keuze van behandeling en op het herstel. Hierna kan ik een diagnose vaststellen met een passend behandelplan.

Diagnose

Na het uitgebreide intakegesprek wordt er in principe altijd een echo gemaakt. Echografie is de perfecte aanvulling om de diagnostiek vast te stellen en te bepalen wat er behandeld moet worden. Dit behandelplan bespreek ik gelijk met de patiënt.

Behandelplan

Duidelijkheid en uitleg is de sleutel tot succes. De patiënt moet begrijpen wat er aan de hand is, om te weten wat er zelf aan gedaan kan worden en nog belangrijker, wat te doen zodat de klachten niet meer terugkomen.

Ook vertel ik de patiënt met welke middelen wordt behandeld en hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Preventie – na-traject

Om te voorkomen dat de klachten verminderen en/of niet terugkeren, leg ik uitgebreid uit welke oefeningen gedaan kunnen worden voor een blijvend herstel. Dit zijn vaak (fitness)oefeningen die je thuis kunt doen.

Ik vind het belangrijk dat mensen begrijpen en voelen hoe en waarom ze op een bepaalde manier bewegen. Ik leer je om je lichaam goed te gebruiken, zodat je zelfbewust wordt om tijdig te detecteren wanneer het weer fout gaat. Dus het natraject zal zich richten op het doel van jou als patiënt. Ben je nu een topsporter of blijven de activiteiten beperkt tot het huishouden. Dit maakt dus niks uit. Het doel bepalen we samen.

Neem contact op

Stuur ons een bericht voor het maken van een afspraak